Blogger Tricks

10 Kasım 2016 Perşembe

Bugün günlerden balık!!!!

 Yüce ALLAHın rahmeti ve selamı hepinizin ve hepimizin üzerine olsun sevgili dostlar.Aslında var ya bizler çok şanslı insanlarız ve şükretmeyi her zaman unutuyoruz. Cennet ülkemizin hem toprağı hemde suyu çok bereketlidir.Ah bizler kıymet verebilsek bizlere veriler nimetlere.Hep bir isyan ,hep bir kusur hep sonu gelmeyen doyumsuz istekler.Unuturuz şükretmeyi.
Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim  esas konumuza.Mevsim artık sonbaharı bitirip kışa girerken denizlerimiz bereketlendi ve taze taze balıklar tezgahlarda yerini aldı.Ben her hafta özellikle kış aylarında balık alıp   mutlaka  pişirmeye çalışırım.Balık kadınlarda ve çocuklarda çok önem taşır. Omega 3 omega 6 ve doymamış yağlar bulunur.Çocukların beyin gelişimi ve vücut gelişimleri için önem taşır.
Ben yine gevezeliğe daldım.Neysee.
Ben bugün sizinle kendi yaptığım fırında hamsi buğulama tarifimi paylaşmak istiyorum.Malzemeler:1 kg hamsi (kılçıklarından temizlenmiş olacak ) 2 adet orta boy patates,1 büyük boy kuru soğan ,2 orta boy rende domates,limon,tuz ,sıvı yağ,isteğe bağlı olarak bir tutam maydanoz.
Soğanı halka halka doğrayalım .Borcam ın en alt kısmına soğanları düzgünce yerleştirelim.Patatesleri soyup halka haline doğrayıp soğanların üstüne yerleştirelim.Balıkları önceden kılçıklarıda dahil ayıklanıp yıkanıp süzülen balıklar  patateslerin üzerine yerleştirilir.Domates rendelenip balıkların üzerine yayılır.Limon dilimleri ve maydanozları ince kıyıp üzerine ilave edelim.Ayrı bir kapta tuz biraz limon suyu ,sıvı yağ ve sıcak su iyice karıştırılıp üzerine dökelim.Ben balıkları fırının içine koymadan yağlı kağıt ile kapattım ki üst kısımdaki domates ve maydanozlar yanmasın diye. 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.Yanına bol limonlu bol rokalı yeşil salata ile servis yapalım. (Biz öyle yaptık) Ailecek hoş sohbet ile balık muhteşem oluyor.Benden bu kadar sevgili dostlar..Hepiniz ALLAHa emanet olun.Hayırlı geceler



2 yorum: