Blogger Tricks

21 Ağustos 2014 Perşembe

Tekme turşusu sezonunu açtıkkkk

Yüce ALLAHın rahmeti ve selamı hepinizin ve hepimizin üzerine olsun.Gördüğünüz gibi turşular  .Yani tekme turşusu.Ben ve ailem bu turşuyu çok seviyoruz.
Belki merak edip soracaksınız .Ben sizden önce anlatayım.İçine kıl biber denilen ice uzun turşuluk biber,kırmızı biber,minik kornişon denilen salatalık  ve sarımsak var.Ben hepsini çatalla tek lokmada yenebilecek şekilde doğruyorum.Evimizde olan herhangi asitli içecek şişeleri vardır.Ben o şişeleri kullanıyorum.Kesip hazırladığım turşu malzemelerini şişelere dolduruyorum.Ara sıra yere vurarak malzemelerin sıkışmalarını sağlıyorum.Daha sonra turşuluk tuzdan kendi kararımca şişenin büyüklüğüne göre tuz koyuyorum.Üzüm sirkesi ve sıvı yağı bire bir ölçü olarak üzerine ilave ediyorum.Kapağını sıkıca kapatıp yere koyuyorum..Artık evde veya etrafınızda kime kızıp öfkelenirseniz turşu şişesini tekmeleyebilirsiniz.Hem sitres ve sinirleriniz gider Hemde yemeklerle afiyetle yenilir.İki hafta gibi kısa bir sürede yemeye hazır.Hadi bana afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder